Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pátek 21. ledna 2011

Ladies goes to METAL!


Ve spojení tvrdé metalové muziky s hlasem krásné zpěvačky je cosi božského. Tyto zdánlivé protiklady se přitahují poutem neměřitelné síly, útočící na naše smysly a rozechvívající chlopně našich srdcí, čistící vrásky na čele i na duši. Gotický nášup od jezdkyň na kovových tónech při burácejícím rytmu, místy křehký a jindy zas skálu lámající, od těch, před kterými se vám rozklepou kolena (a nebo před nimi rovnou utečete - vyberte si :-)). Připravte se na výběr toho nejlepšího ženského metalového umění. Začínáme jak jinak, než s královnou metalu...

Jméno: Doro Pesh
Věk: 46
Skupina: Warlock
Video: White wedding

Doro je právem považována za královnu metalu a její sláva pochází již z osmdesátých let. Tam, kam se žádná žena dosud neodvážila vykročit, tam vtrhla Doro s grácií tygřice aby ji mnohem později mohli následovat další. Dnes ač jí táhne na padesát, stále si uchovává ten správný rytmus - kéž bychom na tom v jejím věku byli všichni tak dobře jako ona!

Jméno: Tarja Turunen
Věk: 33
Skupina: Ex Nightwish
Video: Nightwish - Nemo

Neuvěřitelná slává Tarji Turunen vnikla díky skupině Nightwish - zářící a neotřelé hvězdě na metalovém nebi s osobitým a neotřelým stylem hudby. Tarja je úžasná zpěvačka, ovšem pro její další vlastnosti ji nakonec z Nightwish vyloučili. Její současná sólová dráha již není takovým pokladem. Vychutnejte si tedy Tarju na vrcholu její slávy v písni Nemo z alba Once (2004).

Jméno: Anna "Aya" Stefanowicz
Věk: ?
Skupina: UnSun
Video: UnSun - Home

Unsun - přijemné překvapení z poslední doby, poláci jedou ! Anna Aya Stefanowicz má prý pro rodilé mluvčí (angloameričany) jemný a cizokrajný přízvuk, což našinec asi dostatečně neocení. Ayu zpěv baví, je jako nezastavitelný anděl, který svou naléhavostí vypráví svůj uvěřitelný přiběh, že jí promineme i pozdější patrný stereotip a mírnou naivitu jejích písní. A navíc, Aya je opravdu krásná :-)

Jméno: Anneke van Giersbergen
Věk: 37
Skupina: THE GATHERING
Video: THE GATHERING - Liberty Bell

Představte si to - bloncka a zaměstnáním pekařka vám právě zaspívá song - a ono je to nové, neotřelé, rezonující, prostě skvělé. Kdo tehdy na začátku objevil pekařku Anneke, našel opravdový poklad. Dnes je to PANÍ zpěvačka, líbezná a vždy v dobré náladě, kterou rozdává na potkání - i takovou světlou podobu může metal, nebo chcete-li progresivní rock mít :-).

Jméno: Cristina Scabbia
Věk: 38
Skupina: Lacuna Coil
Video: LACUNA COIL - Heaven's A Lie

Pro tuto temnou vládkyni je ráj pouhou lží. Cristina je archandělem pomsty a svým hlubokým a plným hlasem plní tmavá zákoutí lidských duší. V temně laděných konturách se odehrává i stejnojmenný klip od brunetky s dlouhými řasy a uhrančivým pohledem.

Jméno: Simone Simons
Věk: 26
Skupina: EPICA
Video: EPICA - Unleashed

Epická hudba, rychlost i rozměr! Před touto mladou zrzavou modroočkou leží ještě dlouhá a zřejmě úspěšná budoucnost. Jeden námět střídá druhý a hlas operních kvalit nenechává nikoho na pochybách: O Simoně ještě určitě uslyšíme.


Jméno: Monika Pedersen
Věk: ?
Skupina: Ex Sirenia
Video: Sirenia - The Other Side

Z bájí a pověstí přichází legenda o Syrénách, volajících a lákajících námořníky, kteří však místo obětí končí na dně moří s ohlodanými kostmi. Moc Syrén je veliká a jedna z nich zavítala i mezi nás. Kdo jsou tví předci, Moniko ? Neprozradíš :-)

Jméno: Amy Lee
Věk: 29
Skupina: Evanescence
Video: Call Me When You're Sober - Evanescence

Miluje mollové klavírní akordy. Miluje rockovou hudbu. Brunetka Amy se vás snaží naléhavě přesvědčit a daří se jí to! Nezaměnitelný styl činí z této krásky černou pumu melodického rocku, ale dejte pozor, tahle určitě škrábe!

Jméno: Magali Luyten
Věk: 32
Skupina: Beautiful Sin, Virus IV, Sirenia
Video: Beautiful Sin: Lost (Final Fantasy Advent Children)

Hned z prvních ryzých tónů této elektrické kytary se vám zježí všechny chloupky na rukách i na zátylku. Klasický hard rock vkročil na hlavní scénu a boří včechno kolem jako domečky z karet. Video bohužel nezachycuje samotnou Magali Luyten, ale je sestříhané ze hry Final Fantasy, ale ten zvuk, ten si vychutnat musíte, ten nářez stojí za to! Překrásný hřích!

Jméno: Angela Gossow
Věk: 36
Skupina: Arch Enemy
Video: ARCH ENEMY - We Will Rise

A jsme u poslední krásky. Angela Gossow, křehká tělem avšak s ďáblovo hlasem - nejtvrdším a přesto melodickým a to ze všech žen zde uvedených. Tato velmi tvrdá muzika rozhodně nesedne každému, ale milovníci hard and heavy si přijdou na své. Brzy totiž zjistí, že tento bestiální řev v podání Angely má správnou intonaci, rytmus a dokonce je mu i rozumět - což se o mnohých rádoby tvrdých metalových zpěvácích stěží dá tvrdit. Přesto poslech jen na vlastní nebezpečí :-)

* * *

Metalových krásek je dnes mnoho - přiliš mnoho na to, abychom je postihli všechny. Na řadu dalších se s vámi někdy příště těší

Ninjagon

Žádné komentáře: