Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pondělí 1. února 2010

Bloody Monday



Je Krvavé pondělí 25.ledna 2010. Dvacet odhodlaných hrdinů z více než méně mírumilovné alianční gildy Eonarians na serveru Daggerspine (WoW EU) vyráží do míst, která jsou jinak pro ně zapovězenou nepřátelskou baštou - na "návštěvu" hlavních měst Hordy. Za zabití strážce hlavního města na starém kontinentu je navíc vypsán speciální úkol (tzv. achievement) a při zdolání všech měst a jejich velitelů čeká na hráče i speciální odměna - černý válečný medvěd, na kterém lze jezdit. Tak vzhůru na hlavní města hordy! Pro slávu Alliance a ať nás statečnost Jainy Proudmoore provází !


Název akce jest příznačný neboť málo kdy se stává aby svým zaměřením převážně PvE gilda, vytáhla do otevřeného boje a to ještě nikoliv v jakési pochybné noční či naopak ranní hodině, ale přímo v hlavní hrací čas (prime time). Na anglicky mluvícím serveru Daggerspine je již po delší dobu pozorována dominance Hordy (Orkové, Trollové, Taureni, Nemrtví a Krvaví elfové) nad Aliancí (Lidé, Trpaslíci, Noční elfové, Gnómové a Draenei). Z části můžeme tuto přičinu hledat v možnosti změnit si rasu své postavy - samozřejmě za patřičný obnos a v Eurech. Ačkoliv můžeme tomuto způsobu spílat a namítat že se tak potlačuje ta správná rivalita v hráčské komunitě (Horda proti Alianci, když je umožněno tak jednoduše převlékat kabáty), mnoho PvP aktivních hráčů za Alianci možnosti směle využilo a dalo přednost Hordě, která je v tomto směru více atraktivní (třeba i díky unikátním rasovým schopnostem). Výsledek je pak prostý, hráčů Hordy je zde víc a jsou zkušenější a v bitvách úspěšnější. A právě tomu jsme se rozhodli čelit - při Krvavém Pondělí (Bloody Monday).

Je 20 hodin 30 minut středoevropského času a my vyrážíme směrem k Silvermoonu - hlavnímu městu Krvavých elfů. Silvermoon je jedno ze čtyř hlavních měst hordy starého kontinentu a jako první bylo vybráno z důvodu předpokládané nejnižší obrany z řad hráčů Hordy. V této době, kdy vrcholí přípravy k finální konfrontaci s Lich Kingem (datadisk Wrath of the Lich King) se většina hráčů zdržuje především v Northrendu - až na hlavní výjímku a těmi jsou samozřejmě návštěvy aukčních síní (auction halls). Aukční síně v Northrendu nikde nenajdete (kromě speciality pro profesi Engineer). Zároveň každý s něcím obchoduje, něco prodává, nebo naopak shání a tak musí vyhledat některé ze základních hlavních měst starého kontinentu (Azeroth a Kalimdor), v jejichž centrech tyto aukční síně jsou. Proto si i hlavní města na starém kontinentě udržují stálou populaci a v takovém Ogrimmaru nebo v Ironforge bývá v každou ranní či noční hodinu vcelku rušno, o hlavním herním čase nemluvě. Silvermoon má samozřejmě také svou aukční síň, ta však nebývá příliš využívána a tak je zde populace minimální. V našem konkrétním případě byla obrana z hlediska nepřátelských hráčů nulová. Kromě NPC stráží zdejšího velitele (Lor'themar Theron, Regent Lord of Quel'Thalas) nikdo bránit nepřišel. První a snadné vítězství!


Ze Silvermoonu vyrážíme napříč zemí až do Mulgore, kde mezi vysokými kopci pospojovanými lávkami a žebříky skví se mocné město Thunder Bluff - domov Taurenů a jejich vládce (Cairne Bloodhoof). Jediný přístup do města vede skrz úzké kyvadlové výtahy, postrach všech stratégů, kteří se opováží vkročit do města silou. Naštěstí i když se již něco šušká o potupném pádu Silvermoonu, ani zde v Thunder Bluffu do poslední chvíle nikdo nic nečeká. Moment překvapení je mocnou zbraní a drtivá většina té hrstky zdejších hráčů za hordu poklidně si zde obchodujících jen stojí s otevřenou pusou, zírajíc co se to vlastně děje. Necháváme je při tom a ženeme se nejkratší cestou k Cairnovi. Než se zdejší domobrana k nečemu podstatnému zmůže, je po všem a slovutný tauren se kácí k zemi. To máme číslo 2 na našem seznamu z Krvavého Pondělí.


Následuje zdlouhavá cesta na sever Azerothu, ano dalším cílem jest Undercity - domov The Forsaken (odtržená frakce nemrtvých), město zbudované v podzemí pod troskami kdysi pyšného království Lordareon, . Odtud původně pochází i princ Arthas, než se z něj stal obávaný Král Lichů, ale to je jiný příběh. Undercity bývá populačně silné, o to více to platí v hlavní herní čas (prime time) a tak očekáváme první větší problémy. Jistě už se rozkřily zvěsti o osudu Silvermoonu a Thunder Bluffu. Každému rozumně uvažujícícmu mozku už musí být jasné že nejde o náhodu a na výběr zůstávají už jen 2 možnosti, z nichž Undercity je tou pravděpodobnější. Podzemní město má totiž jednu velkou slabinu - vede do něj tajná a málo používaná chodba, která ústí velmi blízko komnat zdejší vládkyně (Lady Sylvanas Windrunner, Banshee Queen of the Forsaken). Takto lze úspěšně obejít většinu stráží a vyhnout se i aukční síni, kde se sdržuje nejvíce potenciálních obránců. Jak bylo naplánováno, tak bylo i provedeno - rychle, efektně a se smrtící přímočarostí. Obránci Undercity samozřejmě přišli, ale v malém počtu a pozdě na to, aby něco změnili. Lady Sylvanas nám spolu s několika sebevrahy z řad hráčů hordy leží u nohou a my na nic nečekáme a urychleně opouštíme toto zatuchlé a páchnoucí místo.


Před námi je konečná zkouška. Bájný Orgrimmar - domov Orků a Trollů, hlavní bašta Hordy - nejvíce populačně silná, těžce přístupná a smrtící past pro ty, co se uvnitř perfektně neorientují. Zde se jistě ke slovu dostaví i naše speciálně vyčleněné PvP kommando. Jedná se o pečlivě vytvořenou družinu pěti hráčů s nejvíce zkušenostmi a hlavně i výbavou pro PvP (nutná vlastnost resilience - snižující velikost zranění od hráčů). Zatímco zbytek raidu se bude soustředit na zdolání vládce orků (Warchief Thrall, Lord of the Clans) a Trollího šamana (Vol'jin chief of the trolls), kteří se oba nacházejí ve stejné komnatě s jediným vchodem spolu s jejich NPC ochrankou, kommando se bude snažit udržet úzký vstup do místnosti proti náporu obránců Hordy. Jedno je však jisté - do města se vřítíme zadní branou společně a koho srazí stráže k zemi, má smůlu a musí pokračovat po svých, na nikoho se nečeká. Uvidíme jak to celé dopadne...


A vy to uvidíte také díky videu, které jistí nenapravitelní nadšenci (především pan Keonax) dokázali ze zachovaných střípků poskládat. Musím ještě prozradit, že soubojem s Thralem, Vol'jinem a zároveň s obránci Orgrimmaru náš příběh ještě nekončí a následuje bonus - spanilá (pravda místy až plazivá a náležitě krvavá) cesta napříč obleženým Ogrimmarem s rozuzlením kde jinde než v místní aukční síni ! Mrkněte sami a užijte si to alespoň tak, jak jsme si to užili i my.


PS: Omluvte kvalitu videa z poslední části Krvavého Pondělí, tykající se graficky i emočně náročných bojů v Orgrimmaru - díky technickým problémům musel být použit jediný dochovaný záznam (pořízený panem Meldawenem).

Za Eonarians zdraví paladin Ninjagon.

2 komentáře:

Keonax řekl(a)...

Moc pěkně napsáno. :-)

Gambrin řekl(a)...

Napsal jsi to tak krásně a naučně, že to budu posílat kamarádům, co nevědí nic o WOWu jako demo :)