Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

úterý 9. února 2010

Jean-Claude Van Damme: 2010 - Fight !


Že akční hrdinové 80-tých a 90-tých let ještě stále nepatří do starého železa nám neustále dokazují ti nejúspěšnější z nich. Například Silvester Stallone se nebál ve svém posledním filmu o Rockym vstoupit jako šedesátiletý do ringu se skutečným mladým profesionálním boxerským šampionem ( a natáčení vzal jak jinak než smrtelně vážně a pokud možno bez kaskadérů a dvojníků, až z toho měl skutečné zranění). Stalloneho připravovaný projekt The Expendables pak bude sbírkou pro opravdové fajnšmekry.


A co teprve Terminátor Arnold Schwarzenegger, několikanásobný Mr. Olympia, úspěšný busssinesman a současný guvernér státu Kalifornie - zde netřeba více dodávat. Je mnoho dalších jmen akčních hrdinů, na které nikdo z nás starší 25 let nemůže snad do smrti zapomenout. Namátkou zde vyjmenuji ty největší z legend: Bruce Lee, Chuck Noris, Dolph Lundgren, Jet Li, Jackie Chan, Steven Seagal, Bruce Willis, Michael Dudikoff a další.


Jedno poselství však měli všichni tito hoši společné: Když něco opravdu chcete, zatnete zuby a nepřestanete, dokud to nedostanete. Mezi tyto legendy beze sporu a zaslouženě patří i Jean-Claude Van Damme!


Když se zeptáte třeba Ondry Hutníka nebo Jiřího Žáka - dvou našich nejlepších současných profesionálních bojovníků v Muai-Thai, co bylo tím impulzem který je dovedl k zápasení, shodně vám odpoví, že to bylo i díky filmům s J-C Van Dammem. Takový Bloodsport (1988) nebo Kickboxer (1989), se řadí mezi klasiky tohoto žánru co otevírají cestu do orientálního Thajska, která ovlivnila životy mnohých současných sportovců nejen co se týče bojových sportů. A co se to děje teď? Teď se svět zbláznil!
Jean-Claude Van Damme, dnes 49 letý herec, u příležitosti dokončení svého nového projektu The Tower, oznámil a potvrdil svůj záměr nastoupit do skutečného ringu proti šampionovi Somluck Kamsingovi, což je Thajský boxer, aktivní fighter a držitel zlaté olympijské medaile z roku 1996. Současně Van Damme uspořádá reality show která bude monitorovat jeho tréning na nadcházející zápas. Takže se asi dočista zbláznil. Anebo ne tak docela.
Mluvíme totiž o nadaném atletovi, jehož bilance v zápasech karate (full contact) v letech 1976-1980 sestává z celkem 19-ti zápasů z nichž 18 vyhrál stylem KO a jednou prohrál na body! Mluvíme o přirozeném talentu na bojová umění, který kdysi místo nadějné sportovní kariery zvolil tu filmovou. A teď je již starý. Ale tohle povídejte panu "Mr. K-1" Peteru Aertsovi, který úspěšně zápasí na světové úrovni v K-1 již přes 20 let (!) a stále se necítí na odpočinek.

Jako mladý školou povinný jsem se vždy s kamarády nadšeně hádal, kdo by to komu nandal, jestli Rocky - Bruce Leemu, nebo Arnie - Rambovi. Znáte ty nekonečné chlapecké debaty :-). A teď, teď se takový jeden zázrak děje. Panu J-C Van Dammovi přeji za jeho nestárnoucí statečné srdce pořádný zápas ve kterém by si zasloužil čest a uznání. Koneckonců, kdysi to byl i můj vzor.

Žádné komentáře: