Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pondělí 19. října 2009

K-1 World Max 2009 FINAL

Všechny cesty mladých bojovníků teď směřují do Yokohama Areny, kde již brzy - 29.10.2009 proběhne finální turnaj krále bojových sportů: K-1 World Max 2009, nejtvrdčího a nejslavnějšího stand-up způsobu boje v ringu. Kdo bude šampiónem a kdo poraženým ? A kdo získá právo vyzvat legendu tohoto sportu: Japonce Masata, k jeho poslednímu zápasu v karieře ? Každý ze čtveřice nejlepších má šanci !

K-1 Max je officiální odnož klasického K-1 (Ultra sledované finále K-1 proběhne 5.12.2009 v Yokohama Aréně v Japonsku). Slovíčko "Max" totiž znamená maximální váhovou kategorii do 70,0 Kg. Jinak se ovšem bojuje podle mezinárodně platných pravidel K-1, to znamená na plný kontakt, na plný plyn a souboje mohou končit i totálním KO a kříšením poraženého borce. Váhové omezení v tomto případě znamená, že nevyhrávají ti největší a nejtěžší borci, jako tomu (bohužel) zpravidla bývá u K-1, kde žádné váhové omezení není. A tak je v "Max" rozhodující především technika boje, rychlost, výdrž, vůle a hlavně mít srdce na správném místě. Bojovníci v K-1 Max proto nejsou dvoumetroví kulturisti, za to však jsou schopni do sebe řezat v neskutečném sledu bojových technik nonstop bez oddechu po dobu plných tří kol (1 kolo trvá 3 minuty a komu to přijde málo, tak ať se rychle probere)! Takové vražedné tempo není dvoumetrové tělo prostě schopno zvládnout - je to nad jeho fyzické možnosti. Navíc, šampióni z K-1 Max jsou ve svých zemích skutečnými celebritami, vydělávající jen na reklamách miliony, nemluvě o velmi vysoké podpoře ženského publika, které u tohoto sportu tvoří nezanedbatelné procento fanoušků, tedy fanynek. K-1 Max tak dává šanci všem zemím - i těm s menším přirozeným růstem obyvatelstva, jako je např. Korea, Thajsko (kolébka Thajského Boxu: Muay-Thai) a samozřejmě i hrdé Japonsko - země vzniku K-1.


Do finále K-1 Max se tvrdým vyřazovací způsobem
(světové kvalifikace GP -> final 16 -> final 8 -> final 4)
probojovala čtveřice těch nejlepších:


Yuya Yamamoto - Japan/Seishunjuku: Mladičký borec - poslední naděje v turnaji za Japonsko. Yuya sám ještě žádný důležitý turnaj nevyhrál avšak prokousal si cestu skrze vyřazovací zápasy. Obzvláště jeho poslední zápas proti Gago Dragovi ho stál mnoho sil a mimo jiné i natržené obočí a spoustu modřin avšak právě zde ukázal silné srdce a vůli jít proti jinak silnějšímu soupeři, kterého nakonec udolal iniciativou a agresivitou. Doporučuji toto VIDEO. Yuya má šanci vyhrát celý turnaj, pokud bude pokračovat v podobném duchu jako s Dragem a nenechá svým soupeřům vydechnout. Bude to však mít těžké, protože jeho soupeřem je:


Giorgio Petrosyan - Italia/Satori Gladiatorium Nemesis. Tento Ital má přirozený talent k bojovým sportům. Jeho velkou předností je špičková defenzivní technika a kontra útoky. Vyniká také stabilitou a nepředvídatelností - pro jeho soupeře bývá obtížné přečíst a předvídat jeho pohyby. Giorgio je nadaný, avšak zda to bude stačit na titul K-1 Max ukáže až čas. V souboji s Yuyou je mírným favoritem. Tento rok má na svém kontě totiž jeden velmi cenný skalp - vyhrál prestyžní souboj na domácí půdě a porazil šampióna Andyho Souwera na body - ten je mimochodem také ve finále K-1 Max. VIDEO z posledního nastaveného kola toho souboje.


Andy Souwer - Holland/Shooto Boxing Holland. Nizozemsko je již tradiční baštou tohoto sportu. Údajně se do této země dostalo bojové umění z Thajska kde si dříve Nizozemí vydržovalo kolonie. Pravdou však je, že bojové sporty a K-1 obzvlášť jsou v Nizozemí téměř národním sportem a možná i díky takové podpoře patří Holanďané mezi ty nejlepší na světě. Andy Souwer je dvojnásobným šampiónem v K-1 max z let 2005 a 2007. VIDEO: Andy Souwer. K tomu netřeba nic dodávat, snad jen to, že má velkou šanci stát se šampiónem i tentokrát. Proti němu však nastupuje Thajská magie: Buakaw.


Buakaw Por. Pramuk - Thailand/Por. Pramuk Gym. Thajský šampión a dvojnásobný šampión v K-1 Max v letech 2004 a 2006 (střídali se se Souwerem). Buakaw je výjimečný. Jeho styl boje představuje čistokrevný Muai-Thai, škoda jen že v K-1 Max tak neuplatní lokty a souboje v klinčích. Vše ostatní je však již povoleno. Buakawa trénuje jeho vlastní otec a takový tréning probíhá přesně dle Thajských podmínek - běh s tažením pleumatiky od traktoru na lanu za sebou, sparring v dřevěné chýši stojící na kůlech nad řekou ... Borec vyniká především v technice kopů (možná nejlepší na světě) a v ohromné stabilitě postoje i na jedné noze. Navíc má schopnost předvídání a velmi rychlé reakce ať už se jedná o útok nebo o obranu. Jeho souboj se Souwerem může být (a pravděpodobně i bude) vyvrcholením celého večera. VIDEO: Buakaw Por. Pramuk
...
Turnaj K-1 World Max 2009 je okořeněn ještě jednou velikou událostí. Stávající šampión - mega legenda mezi bojovníky K-1 Max, japonec Masato - Japan/Silver Wolf, nedlouho po svém druhém turnajovém vítězství v minulém roce (2008) překvapivě oznámil celému světu ukončení své kariery. Toto provedl v okamžiku, kdy mu celý sport ohledně bojových umění ležel u nohou - na vrcholu své kariery. Zdá se však, že tato (zasloužená) megastar velice dobře ví, co dělá. Masato oznámil své poslední dva plánované (a ostře sledované) zápasy v K-1 Max. Předposlední zápas už má v současnosti za sebou (a v něm stylem KO porazil MMA hvězdu Tatsuyu Kawarijiho). Čeká ho tedy již poslední zápas - a to s novopečeným šampionem roku 2009. Bojuje se tedy o čest vyzvat legendu Masata v jeho posledním zápase, který ať už dopadne jakkoliv, zcela jistě vejde do dějin tohoto sportu (Dynamite Fields 31.12.2009 Saitama Super Arena, Japan). Mít zbytečných 10.000 dolarů, hned bych tam jel :-). U nás můžete vidět K-1 a K-1 Max pouze ze záznamu na Eurosportu.

Žádné komentáře: