Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pondělí 9. listopadu 2009

K-1 : Souboj Titánů



Na trůn šampióna K-1 MAX (do 70 Kg) usedl tento rok Ital Giorgio Petrosyan poté co brutálně vypnul Yuya Yamamota KO v první kole (tím úderem si zlomil kůstku v ruce) a ve finále udolal i zkušenějšího a unaveného Andyho Souwera. Co naplat, že ve finále neměl být Souwer ale Buakaw Por.Pramuk, který v semifinále jednoznačně zvítězil – bohužel však v očích všech kromě rozhodčích... Ale nechme posuzování na profesionálech. Sláva vítězi, který poprvé od dob vzniku K-1 MAX pochází z itálie.


Avšak hlavní event – událost roku na nás stále ještě čeká: Šampionát K-1 bez rozdílu vah, stylu, rasy i přesvědčení, který se bude konat jak jinak než v Japonsku, v Yokohama areně 05.12.2009. Finále K-1 jest vyvrcholením celoročního klání mezi nejlepšími bojovníky planety ve stand up způsobu boje (ve stoje). Každý kdo se probojuje do finálové osmičky patří mezi mistry bojových umění. Hlavní aktéry této velkolepé podívané myslím netřeba příliš představovat.

Titul krále bude obhajovat Remmy „The Gentleman“ Bonjansky. Na jeho pozici však bude útočit 7 odhodlaných borců v čele s padlým králem Semmy Shiltem (bývalý trojnásobný šampión K-1), tajným trumfem z MMA (mixed martial arts) Alistair „the Demolition“ Overeem a samozřejmě mírným favoritem turnaje: Badr „The Bad Boy“ Hari. Nic však není předem dané, neboť K-1 se nedá hrát, nedá se simulovat, nedá se předvídat, existuje jenom tvrdý ale férový boj. Nás může hřát na srdci především fakt, že české barvy na tomto turnaji bude v superfightu hájit Jan Soukup z Kiokushin karate – je to veliká pocta, tak držme Honzovi palce!

Shlédněte officiální K-1 TRAILER (2009)

Pokud je vám stejně jako mě líto, že u těchto událostí nemůžete přímo být, ba dokonce většina z nás nemůže sledovat ani přímý přenos z turnaje K-1, ačkoliv se jedná o zásadní událost roku (bohužel fotbal a hokej mají u našich tv společností přednost a tak práva (pokud vím) nezakoupí jediná evropská společnost na rozdíl od těch japonských či amerických), tak nevěšte hlavy a při čekání na záznam z eurosportu či sosání torrentu z "Best MMA torrents" přijeďte na K-1 do Plzně !

Ne toto není vtip. Popravdě není v české republice prestižnějšího turnaje snad kromě každoročních večerů K-1 v O2 aréně (bývalá SAZKA arena), než je vyvrcholení Souboje Titánů které se koná v Plzni v hale Lokomotiva a to již brzy: 21.11.2009 od 18.00 hodin. Turnaj Souboj Titánů je již zavedený vyzařovací turnaj pod pravidly K-1, který má letitou tradici a opravdu špičkovou mezinárodní úroveň. Například minulý ročník se turnaje úspěšně zhostil Ondra „Spejbl“ Hutník, český mistr Muay – Thai a další. Jednotlivé kvalifikační turnaje probíhají po celý rok po různých místech v ČR (naposledy v Karlových Varech) a teď nás čeká velkolepé finále. Když vám prozradím, že přímo do turnaje kromě dalších borců nastoupí i světový mistr v Muay - Thai, mistr české republiky Jirka Žák, který má v současnosti neuvěřitelnou formu, tak věřím, že nic dalšího už netřeba dodávat. Hala Lokomotiva v Plzni je relativně malá a to znamená, že z každého i z toho nejpodřadnějšího místa uvidíte skvěle na ring. Proto si troufám tvrdit, že málokde na světě (pokud vůbec) zažijete takovou kvalitu soubojů, bezprostřednost ale i pořádný Plzeňský kotel za tak nízkou cenu. Byl jsem tam, budu zas a pro fanoušky bojových sportů doporučuji !
Plzeňské Ring holky:

A nezapomeňte: „In K-1, anything can happen !“
(V K-1 se může stát cokoliv !)

1 komentář:

Keonax řekl(a)...

Od kdy se Remymu říká The Gentleman? Jsem si myslel, že to je Flying Dutchmann ... :-P