Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

sobota 10. dubna 2010

Masakr: StarCraft II

Bylo to již v roce 1998 kdy se v nekonečném vesmíru střetly 3 naprosto rozdílné civilizace a ihned zahájily válku o přežití s názvem Starcraft. Dnes již legendární RTS hru (real time strategy - strategie v reálném čase), na motivy klasické Sci-fi jsme si poprvé zahráli již před neuvěřitelnými 12-ti lety !

Veleúspěšná společnost Blizzard Entartainment si dala skutečně na čas, avšak druhé dějství se již konečně blíží: Střelný prach ultrarychlých projektilů se mísí se vzduhem zbrázděným psionickými čepelemi za řevu všudepřítomných brouků, co si razí cestu v utrobách země. Přichází Starcraft II a jeho kroky rozechvívají rytmus pařanských srdcí, jejichž tep nabírá závratných výšin a oči předem rudnou od probdělých nocí před obrazy masakrálných epických bitev ve vzduchu, na zemi i pod zemí.
Starcraft II ještě nevyšel a nějaký ten měsíc si budeme muset počkat, proč tedy tolik povyku okolo chystaného projektu? Odpověď je snadná: Pro ty šťasné majitele Battle.net accountů (ten si zdarma může vytvořit každý na TÉTO adrese), kteří byli vybráni do BETY Starcraft II již totiž čekání zkončilo - multiplayer se zdá být již plně funkční ! Mezi ty vyvolené díky svým kontaktům naštěstí patřím i já (díky Hergu a Sengi ! ) a již teď vám s čístým srdcem mohu sdělit: Starcraft II ROCK !
Myslím že představovat hlavní ideu Sratcraft II snad ani nemá smysl. Snad jen poznamenám, že se opět setkáme s Terrany, Protossy a se Zergy. Hlavní přiběh ještě není prozrazen, ale fanoušky jistě nezklame - všechny známé (přeživší) postavy z jedničky potkáte i zde. Celkově byla hra pojata tak, aby mohla využít všech vymožeností moderní doby, včetně různých grafických efektů a HD rozlišení ale zároveň si zachovala intuitivní ovládání i uživatelské přostředí. Jinými slovy, kdo hrál jedničku, nebo třeba Warcraft III, bude se tu cítit po první minutě jako doma, což je nespornou výhodou.
Terrani
Je trochu předčasné hodnotit jednotlivé strany konmfliktu, ovšem základní charakteristiky platí: Terrani (lidé) jsou univerzální, jejich jednotky jsou rychlé a účinné. Co do vlastní síly překonávají Zergy ovšem s Protosy se (co do síly jednotek) měřit nemohou. Mechanické jednotky terranů lze opravovat - a je to velmí výhodné. Bilogocké jednotky mohou být uzdraveny při letecké přepravě. Obrana sice trochu pokulhává, ovšem pouze do doby než vynaleznete siege tanky - a hlavně jejich stacionární dělovou variantu. Pokud hrajete za Terrany, můžete směle útočit jak po zemi tak i ze vzduchu - obojí bývá výhodné - ovšem vždy záleží na aktuální situaci.

Zergové
Síla Zergů je, byla a vždy bude v jejich množství. Jednotky Zergů jsou v přímém porovnání s ostatními jednotkami o něco slabší avšak vše si vynahrazují v počtech. Zergové kralují v rychlých počátečních útocích a to jak po zemi, tak i pod zemí (hlavní útočné jednotky se mohou pohybovat pod zemí, všechny pozemní jednotky se mohou zahrabat). Výhoda Zergů je i v regeneraci - všechny jednotky jsou biologické a časem regenerují, pod zemí dokonce několikanásobně rychleji. jedna rada při hraní za Zergy - až si budete myslet že máte dostatečně množství jednotek, kterým smetete svého protivníka, zastavte a vyrobte jich 2x tolik ! :-)

Protossové
Jednotky Protossů jsou ty nejmocnější ze všech. Polovinu jejich "životů" tvoří štít, který se v čase doplňuje. Jedná se tak v podstatě o regeneraci poloviny zdraví všech jednotek a budov. Protossové disponují neuvěřitelnými schopnostmi, jejich vzdušné síly jsou naprosto zkázonosné, ale i před pozemními se mějte patřičně na pozoru. Cenou za silné jednotky je jejich relativně pomalý vývoj. Protossové k vybudování armády potřebují čas avšak pokud jim ten čas dopřejete, jste s největší pravděpodobností ztraceni. Základny Protossů jsou tedy hlavně v úvodních fázích hry velmi zranitelné avšak pouze do vybudování silné obrany z kanónů, kterou poté jen tak něco nepronikne.
A teď již víte dost na to abyste si užili skutečnou akci - mám pro vás připravené komentované záznamy z několika skvěle zahraných soubojů 1 vs 1. Přestože komentář je pouze v angličtině, i začátečníci snadno pochopí o čem je řeč. Podívejte se sami, neboť tyhle bitvy opravdu stojí za to. Člověk by si jen přál, aby i on takto bravurně dokázal hrát Starcraft II, nastupujícícho krále mezi real-time strategiemi. Tak ať se vám líbí!

Videa:

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vypadá to opravdu velmi dobře... Až se skoro nemůžu dočkat. Kdy to má přibližně vyjít? Q3 2010 ? Tico

Ninjagon řekl(a)...

Officiální odpověď je vpravdě Blizzardí: "SOON" :-)

Anonymní řekl(a)...

Nice , jem sem se vždy domníval,že když se střetnou civilizace, tak s tvrdYm. V

Ninjagon řekl(a)...

No vida, ty jsi to opravdu četl :-)