Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

úterý 4. května 2010

The Guild - skvělá online sebranka!


Existují tisíce a tisíce gild od jednoho do mnoha aktivních členů napříč všemi herními žánry nekonečného online vesmíru. Avšak "The Guild" je jen jedna. A je zvláštní, svěží, průkopnická, originální, vtipná a ještě k tomu všemu navíc velmi sexy! Že přesně nevíte o čem mluvím? Tak si představte partičku lidí, kteří se znají pomocí online hraní ve společné gildě. Jednou pak slovo dá slovo, a tito online hráči se setkají ve skutečném světě. Vznikne z toho hraný komediální seriál o tom jak reagují mezi sebou, online i offline. The Guild si okamžitě získává velkou popularitu v široké hráčské veřejnosti - v některých autentických momentkách, hláškách a detailech si pravý online hráč musí přímo rochnit a užívat, však sami nasajte tu správnou atmosféru z tohoto povedeného videa: Do You Wanna Date My Avatar? (Chceš si dát rande s mým avatarem ?):


Celý projekt vznikl doslova na koleně hlavní autorky: Felicia Day, (hraje sexy postavu: Codex - cleric). Každý ze členů The Guld: Codex, Zaboo ,Vork ,Tinkerballa ,Bladezz ,Clara hraje určitý archetyp (povolání) své postavy (herního avatara), což je na první pohled patrné jednak z vizáže (a to tak povedeně, že se opravdu nemůžete splést) a hlavně i z chování, neboť jsou všichni "beznadějně závislí" na online hraní. Vše je však pojato s humorem a s jasnou nadsázkou tak, že se soustředíte na každé slovo, aby vám něco neuniklo. Jednotlivé epizody jsou velmi krátké a tak není problém si uchovat náležitou pozornost - vyplatí se to. Pokud bychom měli k něčemu přirovnat epizody "The Guild", mohou nás napadnout například Přátelé (The Friends) nebo The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). I když jsou zmíněné seriály každý o něčem trochu jiném, tak humor mají společný.

Díky enormnímu zájmu a i finanční podpoře od fanoušků The Guild tak vznikají další a další epizody, o kterých se můžete více dozvědět na officiálních stránkách ZDE. A kdo ví, třeba se vám zalíbí natolik, že projekt podpoříte sami. Jako zaručený lék proti špatné náladě - rozhodně doporučuji :-).

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

už nepodpoříme. Díky "PayPal donations" vznikla celá druhá série. No a po druhé sérii už byli tak známí, že získali officiálního sponzora - Microsoft. Třetí série je distribuována skrze x-box a "PayPal donations" byly uzavřeny.

Ninjagon řekl(a)...

Dík za doplňující info.