Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

středa 15. října 2008

Královští šampióni: K-1 MAX


... uprostřed ringu je přísný japonský mistr „Kakuda“. Po jeho levici i pravici má dva mladé bojovníky. Oba stojí sotva na nohou, pot se řine z jejich těl a tep srdcí ještě nestačil zpomalit z bláznivého tempa souboje. Vydali ze sebe vše a ten zbytek energie je spotřebováván na zdání klidu pro rozhodčí a na potřeby dýchání. Drobná zranění, boule, modřiny a otoky se ozvou až později. Panuje hrobové ticho, všech 15.000 hostů Yokohama arény čeká na vyjádření posledního z rozhodčí. Hustá atmosféra čekání je u konce. Rozhodný hlas protne prostor jako rána z biče: Draw! Extra Round! Souboj je nerozhodný a následuje extra kolo, které rozhodne zápas. Sekundu či dvě trvá, než tu informaci mozek bojovníků rozešle do celého těla. Na přípravu mají méně než půl minuty. Méně než půl minuty na to aby vůle přemohla únavu a bolest, aby se spustili bojové chemické procesy a aby krev dodala novou sílu tam, kde před okamžikem již žádné nebylo. To je ten okamžik, který určuje ty pravé šampióny. To není hra, ale tvrdá avšak férová realita. To je K-1 , král mezi bojovými sporty.
K-1 je definováno jako mezinárodní bojové umění kombinující techniky z Muay-Thai, Karate, Teakwondo, Savate, San-Shou, Kickboxu, tradičního boxu a ostatních bojových sportů. V ringu je tak umožněna konfrontace špičkových bojovníků z různých škol a směrů bojových sportů, vše na plný kontakt při boji ve stoje (stand up).
V průběhu let se nejlepší bojovníci utkávají tváří v tvář v kvalifikacích K-1 probíhajících na pěti kontinentech planety, aby měli tu čest utkat se v jediném světovém finále K-1 World Grand Prix Final v zemi která K-1 přinesla – v Japonsku.
Přestože K-1 patří mezi nejtvrdší sporty vůbec, tak při jeho provozování nebyl dosud nikdo zraněn tak vážným způsobem aby zraněním podlehl (narozdíl například od boxu, hokeje a pod. kde se taková neštěstí občas stávají). Občasným zraněním se však vyhnout nelze. Svým způsobem a samozřejmě díky pravidlům a zkušeným ringovým rozhodčím však lze K-1 považovat za jeden z nejférovějších bojových sportů vůbec (nelze například útočit zezadu, když někdo upadne či podklouzne je mu dovoleno vstát a pod.).

K-1 se dělí na 2 hlavní kategorie:
- klasické K-1 bez jakéhokoliv omezení hmotnosti (kde se může utkat 80-ti kilový borec se 130-ti kilovým obrem), zde nás finále čeká 6. prosince 2008 v Yokohama aréně
- a K-1 MAX (“Middleweight Artistic Xtreme”), kde jsou mladí bojovníci limitováni maximální hmotností do 70,5 kg, letošní finále již proběhlo 1.října 2008 v Tokyu.
Je to právě K-1 MAX které nabízí čistou nefalšovanou akci, skutečné bojové techniky ale i chytrost a souboj vůlí, díky čemuž si získává stále větší až neuvěřitelnou popularitu a to nejenom v Japonsku a v Thajsku ale i v Číně, ve Spojených Státech, v Rusku, Ukrajině a ovšem ve velmoci bojových sportů – v Holandsku. Šampióni kteří si vybojovali účast do každoročního finálového turnaje jsou rázem hvězdami nejen sportovního ale i veřejného života, a v některých případech dokonce (s nadsázkou) národními hrdiny, což stoprocentně platí v případě Thajského krále K-1 MAX, jímž je Buakaw Por. Pramuk, či Japonského šampióna Masata (29 letý veterán), kterému se s vypětím všech sil podařilo vyhrát nedávný finální turnaj (1.října 2008).
Tak se díky Masatovi stala až kuriozní věc: V současnosti jsou v K-1 MAX stále aktivní celkem 4 dvojnásobní šampióni, kteří si to vzájemně rozdávají až kosti praští: Kromě Buakawa a Masata je to ještě Albert Kraus a Andy Souwer – oba z Holandska. Získat pás krále K-1 je extrémně obtížný úkol, získat ho podruhé je mimořádný výkon, a získat ho potřetí znamená zařadit se mezi nehynoucí světové legendy...


Video: This is K-1 MAX !

Video: Masato VS Buakaw


Links: Official K-1 web site

Links:
K-1 Fans

Links: Best MMA Torrents

Žádné komentáře: