Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

čtvrtek 17. června 2010

Tenacious D: Let the ROCK OFF begin !


Long time ago me and my brother Kyle here,
... we was hitchhikin' down a long and lonesome road.
All of a sudden, there shined a shiny demon...
in the middle... of the road.
And he said:

"Play the best song in the world,
or I'll eat your souls."
Well me and Kyle,...
we looked at each other,
and we each said...

"Okay."

Historie skupiny Tenacious D ("Nerozluční [Dý]") není žádný zkurvený list nesmyslů který jste od nich mohli slyšet v minulosti. Jde o chronologický růst síly Rocku! Znamená to být odkojen rockovým mlékem, jet s králi na mocných koních napříč ďáblovo plání, kráčet po boku Ježíše s jeho křížem, bežet s vlky, vylézt na horu K2, zastavit rozjetý vlak, cestovat skrz prostor a čas pro slávu ROCKU! Jack Black a Kyle Gass, seznamte se

JB & KG:
Jak tedy začít jinak než opravdu klasicky - Beethovenem:


Bohémové a zlodějíčci, co se snaží ukrást The Pick od Destiny (album i film 2006, u nás známý pod názvem Králové Rocku) - nejslavnější rockové Trsátko Osudu, pomocí kterého rockovou hudbou zmasakrují veškerou hudební konkurenci a stanou se králi tohoto žánru. Že to není možné? Rock má totiž neuvěřitelnou sílu a moc, což zanedlouho poznáte na vlastní kůži, protože s Trsátkem Osudu nepotřebujete vystřelit mozek z hlavy - to se vám totiž stane často :-)

"Dámy a pánové, právě přichází nejlepší zkurvená kapela na světě: Nerozluční D"

Odporný rohatý démon však chce své trsátko osudu zpět - aby byl "kompletní" a měl moc v našem světě. Nezbývá než vyzvat ho na souboj - démonův pornometal proti rocku Tenacious D. Z takového střetu jiskří a prýští čisté elektrické tóny mistrovského díla. Kytara proti kytaře když sázky jsou vysoké: Pokud uspějí Tenacious D, bude se muset démon vrátit do pekla a kromě toho do konce života platit nájem pro JB & KG. Pokud však vyhraje démon a jeho metal zvítězí, vezme si Kyleho Gasse s sebou do pekla a udělá z něj svou kurvu. Opravdu děsivá představa, jak tohle dopadne ?? Sledujte !

A teď ještě přitvrdíme. Půjde o Metal. V průběhu let minulých, mnoho žánrů se ho snažilo shodit do propadliště dějin. Punk, New Wave, Techno,.. - ti všichni to zkoušeli. Zkoušeli a sraženi do bahna mokřadel - neuspěli. Metal prý přišel z pekla. Metal je věčný. Nemůžeš zabít Metal! Poslechněte si, jak to všechno bylo:


Když se odprostíme od komediální roviny, od přisprostlých textů (což byl jistě autorský záměr, jako když okořeníte jinak mdlé čerstvě opečené maso) a od ďábelských pokušení - která na nás všechny v tomto světě občas číhají, zbyde nám ryzí vášeň pro hudbu v podání nadaných a špičkových muzikantů tělem i duší. Pro ty, kterým rock nic moc neříká - stačí když pokýváte hlavami a půjdete zas o dům dál - nic ve zlém. Avšak pro ty, kterým stejně jako mě při akordech Tenacious D vře krev v žilách, pro vás zde mám třešeň nakonec - Nejlepší song na světě :-). Nedočkavcům doporučuji pustit až od 4.00 minuty, kde vlastní píšeň začíná:


Video: Tenacious D - Greatest song in the World (Tribute)
(starts at 4.00 min)

A proč se vlastně jmenují Tenacious D ? Nebude to kvůli pihám na pozadi ?? :-)


Žádné komentáře: