Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pondělí 19. listopadu 2012

GW2: Karka - ancient kraken of Tyria

Objevuje se v příbězích všech mořských národů, od řeckých bájí a pověstí až po severskou mytologii. Děsí piráty i strážní galeony. Spí v nejzazších hlubinách oceánu a čas od času se vzbudí, by potrestal hříchy lidí, boříc chrámy, města, potopou smete celé říše.   Kraken - mystická bytost, titán, hlavonožec, monstrum. Každý oceán má svého krakena, ten v Tyrii se jmenuje Karka ...
První den 16.11.2012 ve 20.00 hodin začíná v Guild Wars II speciální neopakující se dynamická událost: The Lost Shores event (v překladu Ztracené břehy). Na neutrální město Lion`s Arch poprvé zaútočí Ancient Karka - hlubinné monstrum se svými dětmi. Přicházejí ze Sea of Sorrow (z Moře smutku) . Jejich těla chráněná chitinovými krunýři připomínají ze všeho nejvíce čyřnohé kraby s tělem hlavonožce a je jich opravdu mnoho. Městu způsobí velké škody. Než se podaří odrazit hlavní útok, tělem Ancient Karky je stržen kamenný maják, který v noci osvětloval přístav.
Druhého dne probíhá mnoho dalších útoků, po celé Tyrii, obyvatelé (hráči) jsou žádáni o poskytnutí milodarů na obnovu Lion`s Arch, chybí především potraviny, ale i zbraně a zbroj. Zároveň se otevírá nový dungeon: Fractals of the Mist, a probíhá výzkum o Karce, o jejím původu.
Třetím dnem je konečně objeven ostrov Southsun Cove (nová lokace pro lvl 80) - domov Karky. Epické tažení právě začíná. Ze všeho nejdříve je potřeba zajistit bezpečnost pobřeží a provizorních základen, přísun materiálu, zásob a bojechtivých hrdinů. Na odlehlé straně ostrova je objeveno  gigantické doupě (Hive), karkami se to tam jen hemží...
Zatím co hlavní armáda drží Ancient Karku dál od jejího doupěte, druhé vojsko eskortuje speciální demoliční četu, přimo do jeho nitra, kde připravuje nálože k odpálení. Odpor obyvatel doupěte je neutuchající. Neustálý boj a oživování demoliční čety trvá bezmála hodinu čistého času.

Další hodinu pak zabere lákání Ancient Karky zpět do jejího doupěte. Karka má velmi tvrdý krunýř, kterému běžné zbraně nezpůsobují téměř žádné zranění, jinak je tomu však s velkými balvany, vrženými pomocí odkrytých vřídel horkých pramenů a ložisek plynu ...

Mnohokráte byl útok na Ancient Karku zastaven nepřítelem, který přibíhal v početných vlnách. Na zemi zůstávali desítky dobrodruhů, rozmačkaných valícími se těli monster. Vždy však došlo na přeskupení a každý dočasný ústup znamenal nový protiútok.

Ancient Karka prchá před obléhacími stroji, jedinou ústupovou cestou, zpět do svého doupěte. To se táhne vřetenovitě celým obrovským dutým prostorem kamenné hory. A je zde zaminováno. Ušetřena nejsou ani mohutná vejce - puká jedno za druhým.
Na samém dně doupěte bojuje Ancient Karka svůj poslední boj, obklíčená armádou rozlícených dobrodruhů. Po celkem tříhodinovém boji konečně její krunýř puká.
Doupě skrývá ohromné nashromážděné bohatství, sama truhlice je větší než kůň. A hráče může těšit vskutku MYSTICKÁ odměna, doslova .-)

Tím končí epický příběh The Lost Shores a země Tyria od té doby již nikdy nebude stejná. Podobná dynamická událost takových rozměrů, probíhající zároveň na všech herních serverech, doposud nemá ve světech MMO obdoby. Výborně, Arenanet !

Žádné komentáře: