Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

úterý 11. září 2012

GW2: The Mystic Forge


The Mystic Forge (mystická kovárna) - mysteriózní transformační zařízení, které doposud nebylo  hráči GW2 dostatečně "prokouknuto" ...

 Mystic Forge je speciální řemeslná stanice uprostřed hlavního neutrálního města: Lion's Arch. Osahuje 4 prázdné sloty na kombinace předmětů / materiálu, stejně jako jsme tomu již zvyklí u ostatních řemesel při vynalézání nových receptů a postupů (discovery lab). V blízkosti Mystic Forge se nachází speciální NPC - Miyani, které prodává zvláštní jinde nedostupné ingredience, pro výrobu této kovárny. Mystic Forge funguje dvěma způsoby:
  • kombinací 4 náhodných předmětů vytvoří jeden (možná i lepší) náhodný předmět
  • Daným receptem lze vytvořit pokaždé stejnou věc. Tímto způsobem lze získat exotické a legendární high lvl zbraně a zbroj (!)
Předměty, které NPC Miyani prodává jsou velmi drahé - za některé se totiž platí skill pointy! A odtud pocházejí ony obtíže - doposud nebylo hráči investováno dostatečné množství zdrojů na to, aby mohli být objeveny všechny recepty pro Mystic Forge. Kovárna slouží způsobem, kdy povoluje 4 různé možné kombinace vzácných předmětů (které musíte mít v inventáři) a ukazuje i jejich potřebné množství. Co však neukazuje, je výsledek transmutace :-). Předměty, které však již byly objeveny jsou vskutku úžasné a některé kombinace definitivně slouží k výrobě legendárních zbraní. Zbývá však mnoho k objevení.

Tato univerzální formule slouží k výrobě lvl 80 exotických zbraní:

1 scroll + 30 coins + 5 comp. A + 5 comp. B

Scroll = Eldritch Scroll, který prodává NPC Miyani za 50 skillpointů (!).
Coin = Mystic Coin, odměna za denní a měsíční achievementy
Components A a Components B = toto jsou tier 6 konponenty používané řemeslníky rank 400, jako je orichalcum nebo ancient log či hardened leather. Tyto nejvyšší materiály lze transmutací ziskat i z nižších pomocí philosopher stones (kámene mudrců). Dle typu zbraně se samozřejmě komponenty liší:

Například pro výrobu Mystic Claymore (obouruční meč) se použijí komponenty:
5x orichalcum greatsword blades a 5x orichalcum greatsword hilts (preview).

Pro hůl (staff) se používá 5x ancient staff rods a 5x ancient staff heads.
Pro dýku (dagger) se použije 5x orichalcum dagger blades and 5x orichalcum dagger hilts, atd.

Profese pro výrobu zbraní:
  • Weaponsmith vyrábí: dagger/ sword/ mace/ hammer/ spear/ shield/ axe/ great sword
  • Huntsman vyrábí: both bows/ rifles/ pistols/ torches/ spearguns/ warhorns
  • Artificers vyrábí: scepters/ staves/ tridents/ focus
A to ještě není vše. Mystic Forge umí transmutovat a vyrábět zlepšené obléhací stroje (siege weapons), pomocí této formule:

5 mithril ore + 5 elder wood log + 2 siege weapons + siege masters guide = silnější siege weapon

Ani toto ještě zdaleka není vše, co třeba Mystic Salvage Kit, Naegling, Malice of Debility (tou bych nechtěl po hlavě),...

Z toho všecho plynou tato doporučená opatření:
  1. Chraňte svoje skillpointy když levelujete a použijte je pouze na ty skilly, které doopravdy potřebujete, protože skillpointy se stanou platidlem na max lvl 80.
  2. Sbírejte a shraňujte své mystic coins (penízky), které budete na mystickou kovárnu také potrebovat.

Více informací o právě oběvěných receptech, včetně galerie mystických zbraní a jejich staty, naleznete na této zdrojové stránce redditu.

Převzato z Guildwars Insider a upraveno by Ninjagon


Žádné komentáře: