Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

pondělí 6. června 2011

Metalfest report

Čím dál blíž k ZOO Plzeň ozývá se opět po roce známé dunění - snad dupot velikého stáda, a ještě blíže řev tisíců hrdel těch nejnebezpečnějších šelem. Dějiště zvukových bitev: Stage plná dýmu, barev, pohybů a ohnivé energie, hlediště pak  stupňovité z kamene a dřeva - tak vítá nás Metalfest 2011, obří dokonalý Amfitheater Lochotín:
Jak je vidno, z každého místa lze pohodlně pozorovat dění na hlavní (a jediné) scéně, včetně nejvzdálenějších lokalit, při rychle se sunoucí frontě na pivo ba i u kadibudek a tak snadno organizátorům promineme absenci velkoplošné obrazovky - snad příště. Vrchol svahu byl přímo posetý velmi vkusnými stánky s příhodnou tématikou:
Typické osazenstvo Metalfestu si předvedeme na nározném dvojobrázku: Vlevo kráčí správně vybavená metalová brunetka (všimněte si vhodného typu obuvi), nu a vlevo pózuje již méně typická marketingová hosteska (kdyby jí zato neplatili, tak tu asi chudák holka nestojí).
A co dovedou muži? Mužům když nestací fyzické vybití v pekelně pogujícím kroužku uprostřed přeplněných prvních řad hlediště, zavelí k čelnímu útoku. Jeden z několika vydařených davových útoků na podium proběhl za poloviční tolerance bodyguardů a sebevražedných andělů (kapela Suicidal Angels):
Vím, že pivo je naším denním chlebem (jsme v Plzni proboha!). Ale i těm nejotrlejším máničkám a metalníkům vyvhrhelským po šesti hodinách nášupu hard&heavy tónů může kručet v břiše. Mohu doporučit například pečeného kaňoura anebo rozcuchané palačinky:
Pro mne osobně byl vrcholem Metalfestu již pátek, oslavený kapelou RAGE. Naprostý nářez, vynikající zvuk, profesionální hra nadaných muzikantů, živé orgie, které nedokáže zprostředkovat žádný datový nosič. Důvod, proč se vyplatí navštěvovat živé koncerty - na tyto zážitky jen tak nezapomenete.
Dál již letem světem, dědci zvaní Saxon mne moc nenadchli. Příliš letité, bez invencí, stále dokola jak na gramofonové desce ...
Angela Gossow - nejtvrdší metalová zpěvačka odpovědná za smršť v podání Arch Enemy - tvrdé, přesné, vynikající a na živo elektrizující. Tahle kapela vám zvědne tep hned dvakrát!
Poslední kapelou Metalfestu byl švédský Sabaton - vděčný a povedený konec se vzpomínkami na hrůzy druhé světové války. Melodická metalová tečka za úspěšným víkendem.
Nu, docela jsme si to užili :-)
(Ninja a Tico)

2 komentáře:

Marek Novotný řekl(a)...

Metal is not dead!

Ninjagon řekl(a)...

.-) Mrkni na tento klip: Sabaton - Cliffs of Gallipoli:

http://www.youtube.com/watch?v=oOCe2Y7iVF8&feature=related