Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

sobota 11. září 2010

K-1 DOUBLE IMPACT, TITÁNI a GSP

Léto pomalu končí. Ráj všech fanoušků bojových sportů právě začíná.
Tolik se toho chystá! Posuďte sami:

Hned dvojitým úderem ohlašuje slavná japonská organizace K-1 svůj plán ohledně turnaje 16-ti nejlepších bojovníků planety, pod dnes již klasickými pravidly způsobu boje ve stoje. Dvojitý turnaj se bude konat v sobotu 2. (klasická K-1) a 3. (K-1 MAX) října 2010 v hlavním městě Jižní Koreji: Soulu, na Olympijském stadionu č.1.

Výběr borců je sestavován podle následujícího scénáře:
  • 8 účastníků finále K-1 z minulého roku tj. 2009
  • heavyweight šampión (Kyotaro)
  • super heavyweight šampión (Badr Hari)
Badr Hari - round kick
Již známými jmény tedy jsou kromě již uvedených: Semmy Schilt (stávající šampión K-1), Errol Zimmermann, Alistair Overeem, Jerome Le Banner, Ewerton Teixeira, Ruslan karaev, Freddy Kemayo a Ben Edwards.

Alistair Overeem
Bohužel na turnaji nebude zápasit „flying gentleman“ Remmy Bonjansky, neboť je čerstvě po několikáté operaci oka. Zbývající jména tak budou doplněna pořadateli a též hlasováním fanoušků. A tak právě vy máte šanci ovlivnit, kdo bude hoden té pocty a účastnit se turnaje "K-1 DOUBLE IMPACT F16". Mezi jmény bojovníků se kromě těch legendárních (např. Peter Aerts nebo Melvin Manhoef) objevuje i český zástupce: Jan Soukup, reprezentující styl Kyokushin Kaikan (nejtvrdší styl plnokontaktního karate). Hlasujte ZDE.

Jan Soukup (uprostřed)
Mezi již officiálně oznámené duely patří: Alistair Overeem (favorit, současný heavyweight šampión MMA organizace Strikeforce) vs Ben Edwards (nováček K-1, rekordní vítěz turnaje K-1 WGP Oceania 2010), a jeden souboj generací: Jerome Le Banner (mírný favorit, veterán K-1, byl u jejího vzniku) vs Kyotaro (mladík, stávající heavyweight šampión z japonska). Mezi favority celého finále K-1 pak určitě patří čtyřnásobný šampión Semmy Shilt, Badr Hari a právě Alistair Overeem, ovšem stát se může cokoliv, toto není hra, toto je K-1 :-).

* * *
Finále: Souboj Titánů
20. listopadu 2010 v hale TJ Lokomotivy Plzeň propukne na české poměry již nevídaně slavný a velmi kvalitní turnaj: finále Souboje Titánů. Po celý rok probíhaly v čechách i v zahraničí kvalifikační turnaje Souboje Titánů, jejichž vítězové si vybojovali právo a čest pro finálové klání. Jak takové kvalifikace probíhaly například v Karlových Varech se můžete podívat zde (plný záznam ČT):


Mezi vybrané a potvrzené bojovníky zatím patří: Marcel Jager, Filip Sýkora, Jindřich TORNÁDO Velecký, Lukáš Wolf. Stávajícím šampiónem Souboje Titánů pak není nikdo jiný než Jirka Žák. Titáni rostou jak kvalitou tak i prestiží rok od roku a to hlvaně díky tvrdé práci. Na finále pak bývá hala beznadějně vyprodána a při jednotlivých fightech publikum vře tak, že se chvěje strop - tohle musíte zažít. Přijeďte, nudit se rozhodně nebudete :-)


* * *
Fenomén: GSP
Představovat největší a současně i jednu z nejprestižnějších MMA (Mixed Martial Arts - smíšená bojová umění) organizací: Ultimate Fighting Championship, zkráceně UFC by bylo zřejmě naprosto zbytečné. Proto rovnou přejděme k borci, který je šampiónem UFC a u kterého se tvrdí, že je prvním novodobým skutečně komplexním MMA bojovníkem: Georges St-Pierre.
A jaké že existuje spojení mezi JCVD (Jean-Claude Van Damme) a GSP ? Mrkněte sami, ne nadarmo se mu říká "RUSH", budete překvapeni :-)

VIDEO: GSP
Ať už jste fanoušky kteréhokoliv bojového sportu, nezapomeňte že všichni jsme lidé, že nejde o hru ale o tvrdý, náročný ale férový sport, ve kterém se může stát opravdu cokoliv a jeden úder může rozhodnout vše.

2 komentáře:

Keonax řekl(a)...

Jo, jo, na Souboj Titánů už se těším jako malej :-).

Ninjagon řekl(a)...

To jsme už 4. Přijede i Luki a Terka, šel by asi i Vilda .-)