Ninjagon's MetalStories: Full of dungeons, Dark Fantasy & Science Fiction battlefields and worlds.

středa 12. května 2010

Legends of the PAST (část 1)

V jeskyni na úpatí hory v poušti Tanaris, tančí božský panteón. Nitky vůle Titánů víří prostorem a časem a sbíhají se zde. Věci, skutky, bitvy, události dávno minulé, ba i ty co teprve přijdou - jsou stejně skutečné, zde v Jeskyních Času.

Bitevní pole je poseté znetvořenými těly bestií. Svaly a kosti rozcupované, hlavy a údy čistě oddělené, žluč a krev ztéká ze svahu dolů. Rohy a pařáty monster jsou již nehybné, jen tu a tam se projeví odeznívající posmrtná křeč. Kromě pobitých monster nejsou vidět žádné další stopy. Kdo způsobil takový masakr, nezasažen, nezraněn a nepoznán ?

To v Jeskyních Času, šikují se DEMIGODS - polobozi. Stojí v řadě za sebou a jejich zbraně a zbroj jsou nableštěné, bez nejmenší skvrnky, rzi nebo zubu na čepelích. Demigods z Eonarians vyrážejí překovat minulost železem, ocelí a magií. Vzhůru k hoře Hyjal!

Tak skvoucí armáda Demigods nastupuje do základního kempu, jehož patronkou jest Jaina Poudmoore. Válečníky a válečnice z Eonarians nesou sloni, vycvičení mamuti, váleční oři, berani a šavlozubí tygři. Základna odoláva mnoha vlnám nemrtvých. Místo obrany Demigods postupují stále vpřed, v čele se sirem Xaxem ...

Až k bráně střežící válečný tábor nemrtvých. Tak daleko se žádný smrtelník nikdy nedostal. I černý lev Humar, který se vždy nečekaně vrhá proti nepříteli, zůstává po boku svého pána - lovce Keonaxe. Kostky osudu jsou však vrženy, byl napaden tábor orků a i přes protesty sira Eleshara se armádá stáčí k severu a cestou ničí všechny opovážlivce, kteří se je pokouší napadnout.

Orkský kemp je nuzný, pouze ze dřeva, vyztužen železnými pláty. Za ním se však již rýsují mohutné větve Stromu Života. O jeho záchranu jde především.

Válečný tábor Orků řídi Warchief Thrall, mocný mezi orky. V porovnání s Demigods je to však jen obtížný hmyz. Thrall nedělá problémy a je rád za nečekanou posilu. Věří, že mu armádu seslala spojená síla šamanských přírodních živlů. Ale věřte, živly s tím nemají pranic společného...

Po nekonečných vlnách nemrtvých, které hynou po desítkách jak ve velkém mlýnském stroji, přichází i pán démonů. Sám proti armádě Demigods, hyne během první minuty v záři vířících měčů, seker, dýk a praskajících kouzel. Jeho přemožitel sir Inigo si bere levý roh - aby měli se sirem Phaeronem z čeho popíjet.

Nepoučen hořkým koncem, přichází i druhý démon - Pit Lord. Tento jest ještě hloupějším než jeho předchůdce a nic mu nejsou platné jeho silné nohy, ocas a opancéřivaná hruď. Pit Lord při svém smrteném chroptění znečistil celý kemp Orků, což neuniklo lady Naxxe. Chopíc se tak jedinečné příležitosti a k nelibosti všech zelenokožců, lady Naxa nařídila všem orkům povinné koupání, událost v hystorii nevídaná a již nikdy neopakovaná...

Kořeny Stromu života hryže Archimonde. Eredar, démon a vrchní velitel Plamenné Legie. Kdysi byl jedním z Draenei, avšak ten čas je už dávno pryč... anebo to bylo včera? Archimonde musí být poražen. Toto se již stalo a stane se to znovu a znovu ...

Pod palbou sil života veškerá moc démona vyprchává a spěje k neodvratnému konci. Armáda Demigods ani nezakolísá. V tomto boji vynikl především sir Deleron, svou chrabrostí a sekerou se stínovým ostřím, lačnící po stále nových duších.

Vítězná armáda Demigods pózuje nad ostatky Eredara Archimonda. Neklidná srdce mnohých však po tak snadném vítězství nemají stání a chtějí pokračovat. Třeba až na konec světa! A nebo do jeho hlubin ...

Coilfang rezervoár - království po hladinou jezera. Doména rasy Naga a jejich královny, Lady Vashj. Její pochopové již zakouší polibky čepelí Demigods. Usekané a rozervané údy královské gardy pak romaticky padají z vlhkých plošin Coilfangu až do vody, kde se to víří mořskými červy: Žblung!

Pod nátlakem vášnivých rybářů, někteří z Demigods nahazují své udice. Dodnes se hádají, čí úlovek to vlastně byl, zda Cronnův, Spywitchův, či Tůviel. Ale vždyť je to jasné, chudáka Lurkera chytil přeci lovec Keonax na klasického smrdutého červa z Dalaranských stok.

Další a další posluhovači lady Vashj napadají šiky Demigods. Jejich postup však nic nemůže zastavit. Vždyť jsou schopni prosekat si díru i v samotné nicotě!

Konečně se zvedá chaluhami a bahnem zanešený most. Lady Vashj, tvůj konec se blíží. Již nebudeš snít své vlhké sny s princátkem Kael'thasem! Armáda Demigods se šikuje před tvým trůním sálem. Přichází nevyhnutelné ...

Souboj s Lady Vashj je urputný. Mnoho jejích poddaných stále přichází, jako nevysychající zdroj všech oceánů. Velkou armádu sis přivedla z Maelstromu avšak proti Demigods tě ani ta nezachrání.

Coilfang Matrona dodýchala. Již nebude čpít svou žášť a spřádat tajné plány na porobení Draenoru. Armáda Demigods konečně nasytila své válečné touhy a pomalu se rozpouští. Každý míří svý vlastním směrem, avšak s příslibem dalších tažení, slávy, kořisti i hrdinských povinností.

Podivné, neb i v takové smrti nalezá se zvláštní majestátná krása. Což ovšem neocení sir Arryanne, neb se k ní staví zády. Sbohem, Lady Vashj...

A Ninjagon je rád, neb si uzmul cennou hněvem tepající kořist: krvavou palici World Breaker !

Tažení Legends of the Past se účastnili Demigods Eonarians:

Deleron, Gambrin, Keonux, Tuviel, Arranin, Greyfish, Phaeron, Plechac, Eleshar, Naxxa, Spywitch, Sunreal, Xaxe, Arryanne, Claarus, Cronn, Inigo, Moriax, Bisa, Karela, Sudcadred, Whitlik a Ninjagon

2 komentáře:

-= Rudy řekl(a)...

Hezky jsi to napsal :)

Ninjagon řekl(a)...

Díky pane :-)